Oldalmegjelenítések száma a héten

translate please select your language!

2010. november 23., kedd

Fórum / üzenőfal


A "Megjegyzés küldése" fülre kattintva használhatod a fórumot.A fórum használatához regisztráció,E-mail cím vagy egyébb privát információ megadása nem szükséges.A Név/URL-cím -et pontozd be url nem kell, a név igen ezt ne felejtsd el alul találod.Ide Írj egy választott nevet a név részhez ezen a néven jelenik meg a bejegyzésed ne  névtelenül küld el. Ha írsz ajánlom elsősorban TOR, másodsorban VPN,de minimum proxy használatát. Ha észrevételed van a receptekkel kapcsolatban vagy valami hasznosat megszeretnél másokkal osztani ami másoknak is segít ide nyugodtan írhatsz. Amivel foglalkoztam témával az oldalon és te láttál más megoldásokat is máshol más forrásból de nem vagy benne biztos hogy az adott eszköz esetleg eljárás jó, esetlegnem vagy benne biztos ha ezt és ezt megveszed az jó e nyugodtan kérdezz mielőtt a pénzed dobnád ki feleslegesen. Csak nyilvánosan tudok segíteni,privátot ez ügyben ne küldj csak publikusan közösségnek segítek.Egyéni gondokban privátban elsősorban különböző biztonsági okokból nem segíthetek!

Receptek sufnipirotechnikusoknak letölthető offline változat

A Weboldal az aktuális videókkal,receptekkel aktuális frissítésekkel letölthető változata.A receptek rendszeresen frissülnek.Az aktuális kiadást a "UTOLJÁRA MÓDOSÍTVA" résznél találod.

 
Tűzijáték készítéssel kapcsolatos dokumentumok és videók  gyűjteménye amit az offline változatban is megtalálsz. Saját gyűjtemény tűzijáték készítéssel kapcsolatos fontos dokumentumokról és videókról. Kiegészítéseket talász az itt található projektekhez.
 
 
 A Receptek Sufnipirotechnikusoknak (segítség,kérdések,egyéb a receptekkel kapcsolatban) ZeroNetes topikban nyíltan megkötések nélkül anoníman publikusan nyugodtan kérdezhetsz és a fórumon anoníman mások is válaszolhatnak. Ha a receptekel, videókkal kapcsolatban segítség kell, beszerzés vagy bármi kérdésed merül fel itt ebben a topikban nyíltan és cenzúramentesen tudok segíteni, csak telepítsd fel a ZeroNet szoftvert és nyisd meg a linket.
 
 
 
Tűzijátékok készítése házilag videógyűjtemény

Tűzijátékok készítése házilag videógyűjtemény.Különböző tűzijátékok és tűzijáték alapanyagok készítése házilag.A különböző videókból megtanulhatod profi tűzijátékok elkészítését házilag.


Vissza a tartalomjegyzékhez

Ha saját szabad blogot,videókat,szeretnél kép és fájlfeltöltési lehetőséggel akkor a pyroprojektek nevű magyar fórumot ajánlom.Szabadon szerkeszthető blogolási lehetőséggel,más oldaktól független videó,kép és fájlfeltöltési lehetőséggel rendelkezik és semilyen E-mail cím vagy személyes adat nem szügséges a regisztrációhoz.

A linkjük itt található:http://pyroprojektek.org

Ha saját oldalt szeretnél anoním módom akkor a ZeroNetet ajánlom.Működése a normál intenettől eltérő P2P alapon a közösség egymás között szolgálja ki a tartalmat központi szerver nélkül.TOR-ral titkosítható a forgalom. 
 
Proxyn keresztül elérhető Chemistry And Pyrotechnics fórum ha a proxy éppen aktív:
 
 
 
Decentralizált weboldalak a ZeroNeten.A szoftver itt tölthető le:  https://zeronet.dev/

Decentralizált amatőr pirotechnikával foglalkozó oldalak.

ZeroNetes címek csak akkor tudod megnyitni ha telepítve van a ZeroNet szoftver

Részletek: Decentralizált pirotechnikával foglalkozó weboldalak a ZeroNeten

Chemistry&Pyrotechnics Decentralizált Fórum,Videómegosztó,Fájlmegosztó,Weboldalkereső szolgáltatásokról:

http://127.0.0.1:43110/13WfLQv2nWXYBNUEL3PkWwGUe3H7qkTF5Y/?Topic:1538015002_1KsFe6vgVpNFCNTQDQryrcQYySkAbFLXCV/A+C+P+f+rumr+l+r+viden

Receptek sufnipirotechnikusoknak decentralizált változat:
http://127.0.0.1:43110/16AzWR6xfhVvrmvQCm4mt7rN17CWZTCJYS/

Piromán weboldalkereső:
http://127.0.0.1:43110/1JArw6Qb7cG6NuZBqvBSprURr2aaZdCFq9/

PyroRoad decentralizált fórum:
http://127.0.0.1:43110/13WfLQv2nWXYBNUEL3PkWwGUe3H7qkTF5Y/

Chemistry&Pyrotechnics decentralizált P2P alapú videómegosztó (youtube mintájára kifejezetten amatőr vegyészeknek és pirotechnikusoknak).Profi P2P alapú videómegosztó.

http://127.0.0.1:43110/1CS9y8BCXC7iXTqDMaYnwN9br8WaRbUeJV/

Piromániás és vegyészeti fájlmegosztó:
http://127.0.0.1:43110/14YK7V93HNLJb94PFrKj4aQMxPVkrbZ3oL/

PyroMaster teljes decentralizált oldala
http://127.0.0.1:43110/1CpAXQVfedrNVKSLJMKEtrWNvU8KMXJzAt/

A Klorátok és Perklorátok  Angol  klorát és perklorát készítésel foglalkozó profi oldal.
http://127.0.0.1:43110/1RuLFAr8pJMdwMWaLfp5X5ousDZHXv8K4/

PyroData és PyroGudie decentralizált változat.
http://127.0.0.1:43110/16WRGSqD26sfYiVBsBQg6y1Sd3YJP6Q3SF/

Házi készítésű tűzijátékok színezik az égboltot. Ezen a decentralizált oldalon rengeteg profi házi készítésű tűzijáték elkészítését tanulhatod meg.
http://127.0.0.1:43110/1P6V2kYa7FwgDDTv5yE3QxacGWsBH8gXSw/ 

LambdaSyn különböző vegyszerek szintézise decentralizált változat. Itt rengeteg vegyszer házilagos előállítása megtalálható.
http://127.0.0.1:43110/1AZF9dziVq4anpETDDUrq8Nq565axWyHwZ/






 

26 megjegyzés:

Névtelen írta...

Cső! Ezeket a vidiket nyugodtan felrakhatnád a pyrocenterre!

Tamás írta...

Számomra itt kezdődik az igényes pirotechnika és a szaktudás!
Kipróbáltam a recepteket (Kicsi petárda 2, Mega KCLO4-el, Villanó porok, Gyújtózsinór,)és le a kalappal, profi oldal a témában.

Névtelen írta...

Heló, azt szeretném kérdezni hogy a mega petárdánál, a videón miér van két robbanás, egy kicsi, aztán a nagy??

Névtelen írta...

Jaaa, bocs, rájöttem!!

mx5-kevin írta...

Teteje alá raktam elég sok lőport azt levágta a tetejét a papír kupakot,hülyeség volt alárakni lőport. Az volt az első durranás. Ahol van a zárókupak raksz alá vattát az leszorítja a gyújtózsinórt és nem vágja le a tetejét és a fojtás is erősebb. A kis rész ahol van a papírkupakon a gyújtózsinór mélyedése ott kitöltöd egy falatnyi vattával azt a kis hézagot ami a gyújtózsinórnak kialakított mélyedés és a gyújtózsinór között van. Videón tök halk ahogy levágja a tetejét élőbe meg jó hangos volt és az is jó nagyot bontott,azt hittem hogy a 20g villanópor valahogy kiment a tetején és besült akkorát bontott az a kis lőpor ami levágta a papír kupakot. Összehurkolt befőttes gumi gyújtotta a gyújtózsinórt amikor már jó 20 méterre voltam akkor gyújtotta meg a lőporos gyújtózsinórt. A videó halkan adja vissza de eléggé zengett az erdő a durranás után is. Felül volt egy faág azt nézd meg amikor elszáll.

Vegyész szak írta...

Üdvözlet Kclo3-4 hez ebay-jen vettem kb 1-1,5 éve MMO-anódot és jó semmi kopás, 15cm széles 76cm hosszú/7000Ft átszámítva+posta postával is megérte tökéletesen bevált.Van 4,5cm széles 10cm hosszú MMO 4-7dollárért/darabja ez magában nem vészes,de a hasonló elektródák komplett chlorinátorok és platina elektródák azért azok húzósak ahogy néztem.Tényleg csak annak éri meg aki szereti a kémiát mert embertelen kihívás az egész. Amúgy a berendezések+idő sok részlet javítása sok nehézség nagyon idegölő, amúgy nem fizetődő ki valahol ez a sok minden de sokat tanul az ember.
http://www.ebay.com/

Vince írta...

Hát öcsém kidolgozott tip top recik vannak az oldalon,amik folyton jobbnál jobbak . Szívószálas pici petit nyomom éles hang erdő csilingel rendesen,falvastagság a szívószálasnál és ceruzásnál is nagyon jó, Mega az egy durva bomba mint egy kézigránátot nyomnék el. Villanópor recik +anyaghányadban és módszerben jobbat még nem láttam. Én is mindig összedolgozom a Flasht és előzőleg akár milyen finom a keverék mindig leveri teljesítményben. Aki azt mondja te nem tudsz lehúz és jobbat se tud mondani az egy majom, és nem a tudásával villog csak okoskodik.

mx5-kevin írta...

Köszönöm; egyébként mindegyik nagyon éles hangot ad és hangos ha jól van megcsinálva, gagyit átlagon alulit nem írok.Aki petárdára megy annak én a magnéziumot javaslom mert drasztikusan erősebb az alumíniumnál.Kivéve a permanganátot azt nem szabad magnéziummal keverni.

Robbantós írta...

Sziasztok, nekem is kellene KCLO4-hez MMO anód nem találok közeli forgalmazót. Aki tud biztos európai forgalmazót vett ilyet az légy szíves írja ide,nehéz találni.

Köszönöm………

Névtelen írta...

hali lőpornak nem jó a gyufák végén található foszfor porrá őrölve ?

mx5-kevin írta...

Névtelen 15:22 Ilyen hülyeséget ne kérdezz inkább nézz utána.

Márt ha csak egy grillszenes vagy egy puhafából készült olyan faszenet összehasonlítok ami tele van égést erősen gyorsító anyagokkal már az teljesen két különböző lőpor. Amúgy figyelmeztetek mindenkit aki gyufából akar robbanószert itt arra a két bizonyos keverékre gondolok ami összekeverve pukkan az ha hozzáérsz és jól van megcsinálva az beindul és ha azzal dolgozol garantáltan hamar felrobbantod magad vele munka közben. A másik meg az a 3 komponenses peroxidos dolog ami nekiáll kristályosodni. A kristályok lassan gázra bomlanak bármikor spontán elszállhat vagy ha meggyújtod a gőze begyullad. Ezt a két anyagot mindenki kerülje el mert garantált a baleset belőlük. Veszel petárdát a piacon vagy ha mindenképp te akarod csinálni akkor a lőpor 3 összetevője és szerzel mellé tiszta magnéziumot persze a felszerelés meg minden nem kifizetődő de ha petkót akarsz jobb megoldást sehol nem fogsz találni.Eböl a négy összetevőiből KNO3,C,S,Mg lőport is készítesz meg villanóport is persze olvasd el a blogon konkrétan minden le van írva.Én a helyedbe lennék ezt választanám stabil nyugodtan dolgozhatsz vele jó erős hangja van és semmilyen robbanószernek nincs olyan jó fénye mint a villanóporoknak+Gyárilag is a petárdákba tűzijátékokba szakemberek villanóporokat lőport használnak és én körbegyárthatnám a robbanószer listát akkor is ezek a legjobbak.És ha körbenézel aki ilyesmivel foglalkozik 95% pirotechnikai anyagokat használ lőpor villanópor stb.Nem gyufa meg minden instabil hülyeség.A gyufafejbe nincs foszfor az egy klorátos elegy.Olvasgass néz mindennek utána keresgélj sok mindenre van válasz csak keresgélni kell.És először mindig alapos keresgélés mérlegelés ismét keresgélés és utána lehet csak belefogni miután már tudod hogy amit csinálsz az pontosan milyen ismered a tulajdonságait és végiggondoltad a dolgot,de gondolni egyet és csinálni úgy hogy nem tudod mit csinálsz nem ismered amivel dolgozol azt nem lehet.

Névtelen írta...

gömbi
sziasztok írjátok már le pontosan hogy hogy csináljátok meg a grafitrúdra a pbo2 bevonatot köszi

mx5-kevin írta...

Gömbi 1:50-nél

A legjobb a professzionális elektróda ezt pl az e Bay en találtam neked, titan MMO kulcsszó alatt 1kg alatt tudtommal levélként kezeli a posta egyébként Köszönöm Vegyész Szak.
Cím:http://search.eim.ebay.hu/?kw=mmo+titan&ect=&elc=-2&ec=&eb=Keres%C3%A9s
Név alatt pl ez:EXPANDED TITANIUM MESH STRETCHED SCREEN MMO COATING
Szerintem nem vészes 2274 Ft ért profi gyári Titánra felvitt RUO2 alapú MMO anód (rácsos profi) ezzel simán beüzemelhetsz egy 5 literes Perklorát cellát és gyártasz amennyit akarsz és örökös rendelhetsz simán többet is belőle.Vagy még nézhetsz lehetőleg unióból más forgalmazótól gyártótól pl Anglia speciális kereséssel pl szűkíthetsz is szerintem a leg tisztább.Most ezt az anódot házilag csinálgatni nem olyan jó sok mindennél házi jobb de erre az anódra nem érvényes és én annyira nem ajánlom de ha gondolod veszel tiszta PBO2 port ehhez kicsi alkohol bele érzéssel epoxi gyanta az egészet tésztaszerűre készíted két celofán között vékonyra kinyújtod majd lehelet vékonyan felviszed körbeviszed rajta vagy esetleg próbálkozhatsz hogy vékonyan ráolvasztod vagy beszélsz egy fémművessel hogy fel szeretnéd rá vinni vékonyan de most minek a legnehezebbet amivel milliószor több gond lehet.Veszel pár profi olcsó gyári profi MMO anódot RUO2 bevonatú a leg gyakrabban használt katódnak meg grafit szénpálca teljesen jó összerakod a 0,5l cellát amit írtam áramforrásnak egy jó szabályozható áramforrás a legjobb de ha ez macerás akkor 0,5literes cellához 6V 4-6A aksi töltő teljesen elvégzi a dolgát és garantáltan jó lesz pénzt és felesleges munkát és időt spórolsz vele és hosszútávon teljesen tökéletes.A Klorát perklorát készítés igazi nehéz kihívás ennek ellenére én nem bántam meg akinek nincs türelme zavarják az akadályok nem eltökélt hogy ő mindenképp házilag szeretné nem ezer százalékig biztos benne hogy ő mindenáron akarja az bele se fogjon!Aki nem akar ilyenekkel házilag bajlódni mint mondtam mindent belehet szerezni egy KCLO4 KMNO4 profi pirotechnikai alupor az alap még válogathatsz is honnan szeretnéd egy MMO anód azért már az pl már nehezebb kategória.De aki tud hasznosat mondani Pl valami nagyon nehezen beszerezhető megoldott valamit ami sokaknak nehéz esetleg kevesen ismerik nem ma kezdte biztos benne hogy sokaknak segít ő személyesen tudja hogy jó 100% ig biztos benne nyugodtan írja ide vagy írja meg nekem.

gömbi írta...

gömbi köszi megrendelés folyamatban esetleg ha valami tanács volna a méretrevágás talán hegesztéssel kapcsolatban

mx5-kevin írta...

Én felül vezetném be nagyobb elektródafelület az ideális kis felület nem ideális minimum 4cm szélest ajánlok a legkisebb cellánál is és ha lehet hosszba érjen le majdnem az aljáig ha lehet nagyobbra próbáld de majd ott meglátod, tetején kivezeted szerintem ne hegessz rajta semmit legalábbis ne úgy hogy károsítsa az elektródát tehát ne közvetlen rá, szigetelt legyen a cellád és az sem árt ha szétszedhető mint az enyém. Kívül kivezeted a cellából arra a legtetején úgy hogy ne sértsd meg az elektródát becsavarozod két titánlemez közé a legtetejénél és az egyik titán lemezre ráhegeszted a rézvezetéket szétszedhető és az elektróda is sértetlen marad de majd átgondolod nézz körbe a you tubon. Arra vigyázz erre az elektródára 6V nál nagyobb feszültséget nem szabad kötni de vigyázz az amperekkel is 45°C-os oldat a maximum!Télen Naclo4 cellánál volt hogy lement 25°C alá az brutálisan belassította a dolgot de még így is kitermelte tehát nem kell aggódni. Ha szép egyenletes ütemben termelődik a hidrogén a katódon az már tökéletes nem melegedhet fel egyik elektróda sem a legkisebb mértékben sem ez nagyon fontos illetve egy külön jól szellőző hely kell neki ott nem mehet ahol dolgozol. Arra nagyon figyelj hogy ha lassú folyamatosan melegedő tendenciát nem mutathat a cella ha enyhén langyos az termelés szempontjából nagyon ideális de ennél tovább nem szabad menni. Kloráttal ne reckírozz könnyen elszáll semmi köze a perkloráthoz nem rokonok teljesen más anyagok egyik nagyon stabil keverékekben míg másik rögös ellenkezője veszélyesen instabil. Csinálj egy 300g nyit és ha megvan lassan alakítsd perkloráttá. Csak érdekességként amikor késhegynyit mozsárban jól megdörgöltem a következők történtek Kclo3/al/s azonnal begyulladt az első mozdulatra, Kclo3/al csatogott nem is fojtattam tovább, kclo3/mg erről ne is beszéljünk, Kclo3/nátrium benzonát beindult, Kclo4/al/s és Kclo4/mg/s ha úgy megdörgöltem ahogy csak bírtam akkor se történt semmi mintha csak kno3 lett volna Kclo4/nátrium benzonát ennél se.KCLO4-et porítva mindig teszteld 30%-os sósavval és ne feledd hogy a leg csekélyebb klorátot sem tartalmazhatja. Ha kérdésed van akkor mailt írjál mert ide sok lenne.

Tibi írta...

Üdv,én is vettem MMO anódot Kínából jött és a posta nem volt vészes. E bay en PayPal-al érdemes vásárolni. Ingyenesen regisztrálsz átutalod a PayPal számlára a pénzt azzal fizetsz,és ha az áru nem jön meg visszakapod a pénzed.Ez afféle ingyenes biztosítás ha nem jön az áru visszakapod a KP-t!

mx5-kevin írta...

Engedélyköteles Vegyszerek terén,tényleg a legjobb szándékkal írom mindenkinek.Ide tartozik Pl a Kálium Klorát,Kálium Perklorát,98%-os kénsav,ma már a csapból is ez folyik ezért írom.Az ilyen porokat vegyszereket folyadékokat a drogosok végett eléggé nézik,ha jobbik esetben talál nem egyértelműen szabad forgalomban kapható vegyszert valakinél a hatóság hallottam hírekből hogy konkrét esetben bizonyítania kellett az adott személynek hogy szabad kereskedelmi forgalomban lévő vegyszerről van szó.Arról ne is beszéljünk milyen következményekkel járhat ha valaki engedély nélkül hozat be engedélyköteles vegyszert az országba olyan országból ahol ez nem engedélyköteles.Ezt azért írom mert ma már a csapból is ez folyik nem probléma ilyesmit beszerezni.Ha valakinél megtalálják egy házkutatásnál pusztán magában egy engedélyköteles vegyszert és nem tud felmutatni engedélyt komoly gondok lehetnek belőle.

Unknown írta...

So I used a stainless steel anode and I bought a platinum anode and I'm at 4.8 - 5 v and around 20-30 amps and I used 700gm of potassium chloride (natures way brand) to a gallon of water, I used distilled water, and all I've got is chlorine fluid now in the tank, a brown sludge in the bottom and now on day two the fluid in the tank that turned yellow after 3 hrs is now black. I can hardly see my anodes or cathodes. I'm thinking my anode wasn't platinum coated titanium, but rather a manganese dioxide or something else. Please comment all.

Oh yeah I'm concerned that it is getting too hot it is well over 40C and I'm also concerned my escape hatch for vapors isn't a large enough diameter it is only about a 1/4 - 3/8 diameter. Am I trapping in too much chlorine gas in the beginning?

mx5-kevin írta...

If the fluid in the tankt turned yellow than black your anode wasn't platinum coated titanium.Or maybe inadequate platinum alloy,or the base what the platinum are coated Inadequate.Stainless steel cathode not a good choice Titanium or Graphite is working perfectly a cathode.Im using Graphite cathode in chlorate perchlorate cell It works perfectly titanium is not important.With chlorate perchlorate anodes the electrodes does not fast crash like this. People are use platinised titanium mesh anode.With sodium perchlorate production must keep the cell under 45°C from the Nahco3>Naclo4 electrolysis. If you make perchloric acid HCLO4 from hydrochloric acid HCL electrolysis the temperature must keep under 40°C. 20-45°C cells are ideal for chlorate and perchlorate production too.If you start KCL or NaCL electrolysis the Chlorine gas production at the beginning of the most high. This problem can help large surface electrodes.The chlorine gas problem are not easy to solve.The chlorine gas problem present in chlorate production and pH controlling.The most inert acid are the chloric acid HCLO3. Chloric acid are good for chlorate and perchlorate cell pH controlling and does not form gases if you put in the cell. But it's more difficult like a simple HCL pH controlling and raises issues.Platinum are a perchlorate anode works perfectly with chlorates without problems. If someone have platinum they are make sodium perchlorate.From potassium chloride electrolysis only KCLO3 potassium chlorate possible by directly. With platinum are ideal to make directly from Nacl->NaCLO4. With lead dioxide are ideal to make this process with 2 step.1step: Nacl->NaCLO3 Ruo2 based MMO Anode 2.step: Naclo3->NaCLO4 Beta Pbo2.

Botond írta...

Azt szeretném kérdezni, hogy a Kno3/Al/S villanópor mennyire jó petárdához?
A wikipédián is olvastam róla
de itt az oldalon nem anyira ajánlatos dolog, vagy csak azért mert nem olyan szuper az égése és nagyon alaposan össze kell dolgozni az összetevőket?

Botond írta...

A Kno3/Al/S villanópor mennyire használható petárdához?
Vagy ez a keverék nem olyan erős?

mx5-kevin írta...

Botond semennyire nem jó a KNO3/Al/S.Nagyban működik csak de ott is nagyon silány.Írtam róla a blogomban.Minimum KNO3 Mg S kell hozzá.Ez jelentősen gyorsabb.Aktív anód amit bojlerekhez használnak tökéletes hozzá.Ehhez 80-100 as smirglipapír kell.És jól leszigetelt mákdarállóban lehet lefinomítani nem kevés munkával.A 40 avagy 325 mesh mikronos gyári magnézium sem sokkal lesz erősebb hozzá annyi hogy az már készen megfelelő szemcseméretű.Ezt lenolajjal mindig kell kezelni hogy a vegyszerek ne támadják meg a magnéziumot.Amúgy teljesen biztonságos nem kell félni hogy dörzsölésre vagy más váratlan hatástól magátol elindul.Ez egy alap változat normális de erős nem éles mélyebb normális hangja van és nagyon jó effektje.Egy kis petárdához 0,2 gramm bőven elég belőle.Nem fogsz rá panaszkodni miniben sem!Egy konyhamérlegnél a legkisebb határ amit meg tud mérni az 1g.Ha ezt az 1 grammot 5 felé osztod akkor megkapsz egy mini petárdát.Ha 10 részre osztanád az 1 grammot akkor is nagyon jól működik.Ez egy kávéskanállnál kisebb adag villanópornak felel meg ami még azt a kicsi kanalat sem képes kitölteni.A többi ennél mind erősebb.A videók között be van mutatva melyik pontosan milyen.Az összetevők alapossan de óvatossan öszevannak keverve a mozsárban ezt is írtam.Úgy hogy óvatossan keverjük de egymással őrölni viszont tilos!A lényeg hogy alaposan elkeveredjenek az összetevök.Ezt mozsárban nagyon óvatos keveréssel kis adagokban a leírt védőeszközöket használva lehet megtenni.Ha neked esetleg lasabb a villanóporod az azért lehet mert a fémporod nem elég finom.Olvasd át többször és nézd meg a videókat is mert sok mindenre kaphatsz választ amin eddig átsiklottál.És amiket kérdeztél ezekről mind nagyon részletesen lett írva.Sőt megmutatva hogy pontosan milyen.A videókban az összes itt leírt villanóporról van teszt petárdában és simán meggyújtva és hozzályuk részletes dokumentáció.

mx5-kevin írta...

A KNO3/Al/S egy lassú villanó por még a leg finomabb alumínium porral is borzasztóan kicsi a feszitőereje.A fő gond hogy KNO3 mal nem elég reaktív kén jelenlétében sem hogy lassú égésű villanó porként felgyorsuljon fojtás alatt.A legjobb alapanyagokkal mint az 5 mikronos Super Dark Al sem gyorsabb mint egy jó lőpor.A lőpor erejétől messze le van maradva.A KNO3 Mg S egy gyors keverék.A gáztermelése ami az erő másik feltétele magnéziumnak és az alumíniumnak ugyan olyan.A nitrátos villanóporokhoz mind magnézium kell ha nincs más oxidállószer használva.A legerősebb nitrátos változatok mint a bárium vagy stroncium is igénylik a magnéziumot.Pedig ez a kettő alumíniummal már egész gyors égésű huppanós keverék.Magnéziummal viszont nem kicsit hanem jelentősen erősebbek ezek a villanóporok.A KNO3 Mg S 50/40/10 sokkal erősebb mint a lőpor kén nélkül is.A kén az erejét tovább fokozza.Nincs olyan villanópor ami alumíniummal erősebb lenne mint magnéziummal.Erős oxidállószerekkel sok esetben az alumínium viszont ugyan olyan erős akkor is ha sokkal lasabb.És még sokkal fényesebb.Az alumínium jóval stabilabb és sokkal nagyobb fényű villanóporok készíthetőek vele.Viszont megköveteli az erős oxidállószereket.A magnézium túl reaktív ezért bizonyos erős oxidállószerekkel nem keverhető!Ha egy egyszerű jó petárdára vágysz akkor a KNO3 Mg S 50/40/10 el tökéletesen elégedett fogsz lenni.Ha extrém fényes kell akkor bárium nitrát.Ha az igazán extrém hangos dolgok érdekelnek akkor az egyetlen biztonságos megoldás a KClO4.De oda már szigorúan alumínium és kén is kell a hatáshoz.Ha többet akar készíteni valaki pár dekánál itt már magnézium nem jöhet szóba.

Névtelen írta...

Egy fontos dolgot szerintem nem mondtál el. De lehet hogy én nem láttam?!��

Aki a kalózos Pirat petárda minőséget akarja elkészíteni kálium-klorát vagy perklorát nélkül semmivel sem tudja. Más oxidállószerekkel nem lehet elérni azt a teljesítményt. Nélkülük a Piratokban használt azonos hatóanyag mennyiséggel halk gyenge „puffancsokat” lehet csak készíteni. Nem véletlen a két alapanyagot nem adják ki magánembereknek az euban.

A KClO3, aktív anódos magnézium ötvözet, és kén házilag a leg kivitelezhetőbb. A Mg nek nem kell annyira finomnak lenni mint az Al nek hogy jól működjön.��

mx5-kevin írta...

Utolsó a kálium perklorát beszerzése. KClO4 40%-os és az alatti vizes keverékként vagy hasonlókat a listán oldatként kiadják az unióban magánembereknek. Ha tiszta por formában próbáltad megvenni akkor nem kaptad meg! De ez mindig változik. Aki benne van ebbe a hobbiban és utána jár a dolgoknak annak ez nem volt gond és nem is lesz. Ott vannak más perklorátok is mint az ammónium perklorát NH4ClO4, perklórsav HClO4 amivel alternatívaként elkészíthető. A kálium klorát KClO3 egyszerűen kivitelezhető házilag de nagyon érzékeny én nem is ajánlottam, hozza a kálium perklorát KClO4 hatását villanóporban annak minden kezelhetősége nélkül. A bárium klorátot ami még érzékenyebb mint a kálium klorát lehet az egyetlen alternatíva ami hasonló teljesítményt hoz, ezt kicsiben szabad csak megvenni 250g nál nem nagyobb tételben, mint leírtam én nem tenném, túl érzékeny. Perklorátokban ami kapható más nagyon nedvszívók és drágák ezért nem használhatók. Aki profi nem fog semmilyen klorátból sem villanóport készíteni, kénnel meg főleg nem! Nem véletlen szánok annyi energiát én sem rá hogy legyen kálium perklorátom KClO4 főként villanóporhoz petárdához. Valóban minden mással már nem az a teljesítmény és hang kategória, én kipróbáltam minden lehetőséget és ezt le is írtam. Viszont egy alap KNO3/Mg/S abszolút működőképes nem gagyi főleg vízüveges kemény hengerben és sokaknak teljesen megfelel. Kálium perklorát esetén a tuti alumínium porral kicsikhez tisztán 3-7 mikron mindegy milyen Dark nagyobbakhoz 10g felett 30 mikronos teljesen matt szürke alumínium mint a Blue aluminum és hozzá keversz fele arányban darkot veszel hozzá ként és normális 2 vagy 2,5mm es gyújtózsinórt ez a tuti vagy 3mm minimum 30 méter kell belőle de 90méter alatt nem is érdemes venni aki evvel foglalkozik és nem szabad spórolni vele. 2kg KClO4, 1kg dark alu, 500g 30 mikronos Blue alu, 250g kén alatt nem is érdemes vásárolni mert drága a szállítás. Hozzá normális mozsár laboreszközben érdemes megvenni törővel, fénymásolólap meg vízüveg, Rigipsz glettelőgisz hozzá. Evvel már lehet dolgozni. Ez a tuti és a hivatalos reprodukció, én ennél bonyolultabbat nem ajánlok, sem alternatívákkal való kísérletezést. Minden más ami nem kálium perklorát KClO4 vagy jóval gyengébb, vagy veszélyes és ezt sokszor elmondtam alternatíva nincs rá. Aki erre beruház az olyan minőséget kap amit semmilyen gyári petárdával nem tud elérni. 15 éve kezdtem el, kipróbáltam gyakorlatilag az összes dolgot amit csak halottam petárda terén. Bonyolítani mind plusz idő és pénz. Itt viszont tisztában kell avval lenni hogy ezért te valóban igazi nagy erejű, a gyári minőséget és hanghatást messze felülmúló magas minőségű petárdákat kapsz amiket kültérre jól elkell vinni. Gyújtózsinór helyett ott van a dörzsfejes mintályára és alapanyaga a Glühsatz aminek alapja a bárium nitrát és már a dörzsfejet még hozzá megoldani elég bonyolult lenne. Minden más sokkal drágább és kicsiben szabad csak kipróbálni 250g nél nem nagyobb tételben hogy neked megfelel e minden féle alternatívát! Kálium kloráttal és aktív anóddal kis kénnel házilag kis petárdákhoz valóban a leg hatásosabb és leg egyszerűbb, de nagyon érzékeny ezért nem egy jól járható út. Viszont dúrvább alumínium nélkül nem fog működni nagyobbakhoz minimum keverékként a magnéziumhoz és ezt megfelelőre kell finomítani ha a környező boltokban veszed (Alumínium por 0,06 mm RZ 209/6 60 mikronjával nem kevés munka csak még a 30 ig eljut) vagy alufóliás a Sirius ezüspor alumínium pigment amivel már nem lehet normálisan dolgozni az előzőhöz képest mivel össze vissza száll az ugyan 40 mikron körüli ki lehet próbálni, kell rajta finomítani. A mákdarálóhoz a mozsár kevés lesz gránitlapot gránitrúd szárral kell készíttetni hozzá mert más eszközzel nem tudod lefinomítani megfelelőre. Mákdarálóban is mozsárral kombinálva le lehet de az sokkal kényelmetlenebb. Ezekhez meg plusz eszközök kellenek. Főleg ha a gyújtózsinór is házi lenne.

Névtelen írta...

2 doboz 100db os kanócos Kalózzal, 2 doboz 20db os F3 mas nagyobb petárda egész este el lehet vele szórakozni és 5000Ft körül kijön úgy hogy rendesen odavág. Lehet belőle szilveszter előtt is dobálni marad bőven. A kis tűzijáték termékek amiket kapni élvezhetetlenek. A nagyok túlárazottak és hasonló élményt sem adnak. Nem véletlen vitték szinte csak ezt mint a cukrot a 90 es években. Ár érték arányban, minőségben és élményben nem tudnak labdába sem rúgni mellette a kis tűzijátékok. És nem kerül több tízezerbe sem, ezt a régi generáció jól tudta. Hogy legyen és szabad legyen venni és nyíltan használni kell tömegével ennyi a trükk és ezt a mi történelmünk is igazolta. És ebből nem szabad engedni, mert minél jobban engedtek annál szigorúbban lépnek fel és annál kevésbé lehet. Kínában betiltották népszavazásra de mindenki használta egy év alatt megbukott a tiltás. Nálunk a 90 es évek vége felé minden fiatal fiú tömegesen használta és senkit nem mertek büntetni, az árusokat sem a piacokon pedig tilos volt. Ott van a jelenlegi Német példa városokban minden félét nyomnak pár méterre emberektől a tömegben és nem merik betiltani mert akkora igény van rá. Vették tömegesen illegálisan a nagyobb méretű petárdát mint az 50 grammosok később legális lett P1 kategóriában. Nézzétek meg ahogy nálunk tömegesen engedtek az emberek a szórakozásukból sokkal jobban büntetnek, sokkal többen panaszkodnak, és minél jobban engednek a tűzijátékosok annál jobban elveszik a jogaikat. Kevesebb halkabb, diszkrétebb ember most nagyobb port kavar a lakoság körében mint régen egy halom petárdázó folyamatos egész estés durrogratással úgy hogy az utcák tele voltak zöld petárdacsikekkel és ez igazolt tény. Amik vannak Magyarországon F2 es 30 milis és az alatti telepek, rakéták, kistermékek főleg Xplode felejtsétek el unalmas, drága és semmit érő gagyi tűzijáték utánzat horror árakon. Amikor a 90 es években feketepiac volt amiket ezek most legálisan árulnak Magyarországon be sem hoztak mert el sem tudták volna adni az ilyen minőséget. Nem vittük le az erdő mélyére az utcán dobáltuk volt hogy egy héttel szilveszter előtt és más fiatalok is kedvet kaptak tőle. És mindenki aki változást akar, minőséget, ne ezeket vegye meg hanem a jó cuccokat, hogy legyen és hogy jó legyen nincs más út minthogy tömegesen azt válaszuk ami nekünk kell. És azt jegyezze meg mindenki hogy ez nem szavazás hanem tettek kérdése. Minél többen csináljuk, minél keményebben, annál jobban lehet és ez bizonyított tény.